Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη διακοπή επαφών με τον Βρετανό πρεσβευτή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ – αντιδρώντας στα διπλωματικά τηλεγραφήματα του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ που διέρρευσαν στον βρετανικό κυριακάτικο Τύπο – δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει πλέον καμία επαφή με τον Βρετανό διπλωμάτη.

Στο φύλλο της Κυριακής, η Mail αποκάλυψε τα διπλωματικά τηλεγραφήματα του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ, στα οποία χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική». Ο 65χρονος πεπειραμένος διπλωμάτης, μεταξύ άλλων αιχμηρών σχολίων, προειδοποιούσε το Λονδίνο ότι η προεδρία του Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να «καταρρεύσει φλεγόμενη», να «τερματιστεί με ντροπιαστικό τρόπο», στις αναφορές του προς την κυβέρνησή του στο Λονδίνο.

«Δεν γνωρίζω τον πρέσβη, αλλά δεν είναι συμπαθής, ούτε χαίρει εκτίμησης εντός των ΗΠΑ. Δεν θα έχουμε καμία επαφή πλέον με αυτόν», είπε ο Τραμπ με tweet του, επιφυλάσσοντας παράλληλα πυρά στην βρετανίδα απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Τι χάος δημιούργησε εκείνη και οι αντιπρόσωποί της. Της είπα τον τρόπο που έπρεπε να γίνει, αλλά επέλεξε άλλο τρόπο», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναφορικά με τους χειρισμούς της Μέι για το Brexit.

ViaDiplomacy Newsroom