Ο Τραμπ προσφέρθηκε να στείλει στην Ρωσία ιατρική βοήθεια για την Πανδημία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας την Πέμπτη με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ότι είναι έτοιμος να στείλει ιατρική βοήθεια στην Μόσχα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση, που διένειμε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρ μετά το τέλος της συνομιλίας των δύο ηγετών, μεταδίδει το TASS από την Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι η συνομιλία έγινε σε σχέση με τον εορτασμό της 75ης επετείου από την Νίκη. «Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται εντατικά για να παράσχουν βοήθεια στους Αμερικανούς και είναι επίσης έτοιμες να παράσχουν βοήθεια σε όποια χώρα χρειάζεται συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας» επεσήμανε ο Ντιρ σε ανάρτηση του στο Twitter.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ συζητήσαν για την κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές πετρελαίου και τη συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ+, επισημαίνοντας την επίδραση που είχε στη σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου.

Παράλληλα αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, επισήμανε ότι Ρωσία και ΗΠΑ μπορούν να επιτύχουν πολλά, εάν ακολουθήσουν τις παραδόσεις που διαμορφώθηκαν κατά την συμμαχία τους κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΟΙ δύο πρόεδροι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου «εξέφρασαν την ικανοποίηση του για την συνομιλία τους, η οποία είχε εποικοδομητικό και ουσιαστικό χαρακτήρα».

Πρόκειται για την έκτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων από τις αρχές του χρόνου. Οι τρεις εξ αυτών ήταν τριμερείς. Δύο φορές στην συνομιλία των δύο ηγετών συμμετείχε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμέντ μπεν Σαλμάν Αλ Σαούντ και μια φορά ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ.

ViaDiplomacy Newsroom