‘Οχι της Μέρκελ στον Τραμπ για τη σύνοδο των G7

«Όχι» στην πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη στα τέλη του Ιουνίου απάντησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες του Politico.

«Η ομοσπονδιακή καγκελάριος ευχαριστεί τον πρόεδρο Τραμπ για την πρόσκλησή του στη σύνοδο της G7 στα τέλη του Ιουνίου στην Ουάσινγκτον. Ως σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική κατάσταση ως προς την πανδημία (του κορωνοϊού), δεν μπορεί να δεχθεί την προσωπική της συμμετοχή σε ένα ταξίδι στην Ουάσινγκτον», φέρεται να δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Φυσικά θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, κατά το ρεπορτάζ του Politico.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι το «σπουδαιότερο παράδειγμα» επανέναρξης της δραστηριότητας θα ήταν η διεξαγωγή της συνόδου κορυφής της G7, με τους ηγέτες παρόντες, στην αμερικανική πρωτεύουσα περί τα τέλη του επόμενου μήνα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Αντίθετα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φέρεται να αποδέχθηκε την πρόσκληση Τραμπ να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters και των The Times.

ViaDiplomacy Newsroom