Οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού εκπαιδεύονται για να υπερασπιστούν την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της κινεζικής εισβολής

Οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ προσομοίωσαν μια επιχείρηση για την υπεράσπιση της Ταϊβάν στο Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας την Πέμπτη (27 Απριλίου).

Η προσομοίωση ήταν μέρος της ετήσιας εκπαίδευσης για τις ασκήσεις δυνατοτήτων (CAPEX) της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ (USASOC). Το Military.com περιέγραψε την άσκηση ως «εισαγωγή στην Ταϊβάν για άμυνα έναντι μιας κινεζικής εισβολής».

Μια συγκεκριμένη μακέτα ενός αστικού περιβάλλοντος κατασκευάστηκε στο Fort Bragg για να αντιπροσωπεύει τοποθεσίες στην Ταϊβάν. Σινούκ από το 160ο Σύνταγμα Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού επιφορτίστηκε με την εισαγωγή στρατιωτών στον χώρο εκπαίδευσης.

Ορισμένοι πολίτες συμμετείχαν στην άσκηση, ενεργώντας ως «συνεργάτες δυνάμεις», εκπροσωπώντας τον στρατό της Ταϊβάν ή άλλους πιθανούς συμμάχους.

Η USASOC κατέστησε σαφές ότι οι ασκήσεις ήταν μια προσομοίωση μιας σύγκρουσης στην Ταϊβάν και επίσης ανέφερε την Κίνα και τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό ως αντίπαλο για τις ασκήσεις, κάτι που σημειώνει το Military.com ήταν μια «ασυνήθιστη άμεση κίνηση».

Η έκθεση ανέφερε τον Διοικητή της USASOC Αντιστράτηγο Τζόναθαν Μπράγκα, ο οποίος είπε: «(Η Κίνα) σύμφωνα με την εθνική μας αμυντική στρατηγική, είναι η πραγματική πρόκληση βηματισμού εκεί έξω. Τελικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποτρέψουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

ViaDiplomacy Newsroom