Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αιγύπτου συζητούν για τα σιτηρά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συζήτησαν τη διμερή συνεργασία και τις προμήθειες ρωσικών αγροτικών προϊόντων στην Αίγυπτο σε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Και οι δύο πλευρές σημείωσαν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη παραδοσιακά φιλικών και αμοιβαία επωφελών δεσμών σε εμπορικούς, οικονομικούς και ανθρωπιστικούς τομείς σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης για Συνολι0κή Εταιρική Σχέση και Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου», ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι προμήθειες ρωσικών γεωργικών αγαθών στην αραβική δημοκρατία, καθώς και η υλοποίηση μεγάλων κοινών βιομηχανικών και ενεργειακών έργων», πρόσθεσε το Κρεμλίνο. Όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση της διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής στο Κάιρο, ανέφερε.

«Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο συντονισμός των προσπαθειών της Ρωσίας και της Αιγύπτου για τη διευθέτηση καταστάσεων κρίσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής», τονίζεται στην ανακοίνωση

ViaDiplomacy Newsroom