Ουκρανία και Τουρκία υπέγραψαν Μνημόνιο για την κατασκευή κοινού κέντρου εκπαίδευσης και δοκιμών για τη λειτουργία των drones

Παρουσία του Προέδρου της Ουκρανίας υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και της Bayraktar Savunma σχετικά με την κατασκευή και εγκατάσταση κοινού κέντρου εκπαίδευσης και δοκιμών για συντήρηση, επισκευή, εκσυγχρονισμό UAV και εκπαίδευση προσωπικό που σχετίζεται με επιχειρήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.συσκευές Bayraktar.

Από την πλευρά της Ουκρανίας, το έγγραφο υπέγραψε ο υπουργός Άμυνας Andriy Taran και από την τουρκική πλευρά ο διευθύνων σύμβουλος της Bayraktar, Haluk Bayraktar.

«Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς », δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την υπογραφή του Μνημονίου.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, προσωπικά και εξ ονόματος του ουκρανικού λαού, στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υποστήριξη της υλοποίησης αυτού του έργου.

«Είναι ένα μεγάλο πραγματικό βήμα μπροστά. Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Ερντογάν. Αυτό αποτελεί πραγματική υποστήριξη για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας », δήλωσε ο Ζελένσκι

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Bayraktar θα κατασκευάσει ένα κέντρο εξυπηρέτησης, συντήρηση και εκσυγχρονισμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της εταιρείας στα εδάφη κοντά στο Vasylkiv που ανήκουν στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Το κέντρο θα εκπαιδεύσει και θα εκπαιδεύσει επίσης προσωπικό που θα συνεργαστεί με αυτά τα UAV. Έχει προγραμματιστεί ότι πολλά τέτοια κέντρα θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν αργότερα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία ουκρανοτουρκικής παραγωγής UAV. Η Bayraktar σχεδιάζει να επενδύσει δικά της κεφάλαια στην κατασκευή εργοστασίου μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, όπου θα εργαστούν Ουκρανοί ειδικοί. Αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα παράσχει έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.

ViaDiplomacy Newsroom