Πακιστανός αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Ινδία για να εκτροχιάσουν το έργο CPEC

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία συνεργάζονται για να σαμποτάρουν το έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων China Pakistan Economic Corridor (CPEC), δήλωσε Πακιστανός αξιωματούχος. Η κατηγορία προήλθε από τον επικεφαλής της τοπικής αρχής του CPEC, Khalid Mansoor

Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται εδώ και πολύ καιρό στο σχέδιο ύψους 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαρακτηρίζοντάς το ως «παγίδα χρέους» για το Πακιστάν , αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμαμπάντ αντέδρασε.

Το Νέο Δελχί αντίπαλος του Πεκίνου και του Ισλαμαμπάντ, αντιτάχθηκε επίσης στο έργο, το οποίο αποτελεί μέρος της φιλόδοξης Πρωτοβουλίας Belt and Road του Πεκίνου, θεωρώντας το αντίθετο με τα στρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή.

“Από την άποψη της αναδυόμενης γεωστρατηγικής κατάστασης, ένα πράγμα είναι σαφές: οι Ηνωμένες Πολιτείες που υποστηρίζονται από την Ινδία είναι εχθρικές για το CPEC. Δεν θα το αφήσουν να πετύχει. Εκεί πρέπει να πάρουμε θέση”, δήλωσε ο Mansoor. .

“Δεν υπάρχει περίπτωση το Πακιστάν να χάσει κανένα από τα οφέλη του” είπε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες μείωσης της στρατηγικής επιρροής του Πεκίνου στην περιοχή δεν θα πετύχουν.

“Αυτός είναι ο λόγος που το CPEC αντιμετωπίζεται με ύποπτο τρόπο τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από την Ευρώπη… Θεωρούν το CPEC περισσότερο ως μια κίνηση της Κίνας για να επεκτείνει την πολιτική, στρατηγική και επιχειρηματική επιρροή της”, πρόσθεσε ο Mansoor.

ViaDiplomacy Newsroom