Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στο πλαίσιο του πολύ-συνεδρίου “Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας” που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου 2015, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα παρουσιάσει το θέμα της Κινητικότητας ως εργαλείο βελτίωσης των ευκαιριών απασχόλησης, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 15.30

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού. Απευθύνεται σε νέους και νέες, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης. Θα πραγματοποιηθεί για 5η φορά στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) με τη συμμετοχή πάνω από 150 διακεκριμένων εισηγητών και τη στήριξη των πλέον αξιόλογων επιχειρήσεων.

Ο βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν και είναι να ενημερώσουμε τους νέους μας, μέσα από 33 εισηγήσεις (πάνελ), σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν περίπου 15 κλάδοι/τομείς της οικονομίας προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.

Οι κλάδοι/τομείς είναι: Ναυτιλία, Τουρισμός, Γεωργία, Design, Πληροφορική, Logistics, Νανοτεχνολογία, Τρόφιμα, Social Media, Διαφήμιση/Επικοινωνία, Mobile Services, Ασφάλειες, Φαρμακευτικός χώρος, Εξαγωγές.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να αναδείξουμε την ‘Άλλη Ελλάδα’, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Επιπλέον φέτος θα συνεχίσουμε τα workshops τις συζητήσεις χωρίς ατζέντα και κυρίως τα Business Days, τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις στον οποίο πέρυσι συμμετείχαν 650 νέοι και νέες, ηλικίας 18-30 ετών. Τέλος, φέτος θα εισαγάγουμε τις Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, όπου ένας επιχειρηματίας ή στέλεχος εταιρείας θα παρουσιάσει ένα θέμα για μισή ώρα και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση.

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.