Παράδοση της δεύτερης παρτίδας των ελληνικών θερμικών διοπτρών σκόπευσης MLT-IRS-60 στη Σ. Αραβία

Παρουσία επιτελών του υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποδοχής της δεύτερης παρτίδας μεγάλου αριθμού θερμικών διοπτρών σκόπευσης MLT-IRS-60 στο πλαίσιο υλοποίησης σημαντικής σύμβασης ύψους 12 εκατ. δολαρίων που κατοχυρώθηκε στη Miltech HEllas μετά από διεθνή διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 11 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του αμυντικού χώρου.

Η επόμενη παράδοση παρόμοιας ποσότητας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2015.

Σημειώνεται ότι η Miltech Hellas θα συνεχίσει την προμήθεια συσκευών θερμικής απεικόνισης για την επόμενη πενταετία.

Η θερμική διόπτρα σκόπευσης MLT-IRS-60 είναι ένα καινοτόμο προϊόν που αναπτύχθηκε από τη Miltech Hellas και περιλαμβάνει τεχνολογίες αιχμής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μοναδικό προϊόν στη διεθνή αγορά.

Η MLT-IRS-60 διαθέτει ένα μη ψυχώμενο αισθητήρα υπερύθρων 3ης γενιάς, τεχνολογίας micro-bolometer, η οποία λειτουργεί στην περιοχή Μακρού Μήκους Κύματος Υπερύθρου Θάσματος (LWIR).

Η θερμική διόπτρα σκόπευσης που ανέπτυξε η Miltech Hellas έχει μήκος 221 χλστ, πλάτος 59 χλστ και ύψος 85 χλστ, διαθέτει φακό 60 χλστ και επιτυγχάνει οπτική μεγέθυνση x6,25 με δυνατότητα ψηφιακής μεγέθυνσης x12,5 και x25.

Η ελληνική θερμική διόπτρα σκόπευσης προσφέρεται στην αγορά με δύο διαφορετικούς αισθητήρες, ο πρώτος με ανάλυση 384×288 pixels και ο δεύτερος με ανάλυση 640×480 pixels

Πιο αναλυτικά η θερμική διόπτρα σκόπευσης  MLT-IRS-60 εξοπλισμένη με αισθητήρα ανάλυσης 384×288 pixels, μπορεί να εντοπίσει άνθρωπο στα 1.350 μέτρα και να επιτύχει αναγνώριση του στόχου στα 500 μέτρα. Αντιστοίχως για στόχους-οχήματα η θερμική διόπτρα μπορεί να επιτύχει τον εντοπισμό τους σε απόσταση 3.100 μέτρα και την αναγνώριση των οχημάτων στα 1.100 μέτρα.

Με ένα αναβαθμισμένο αισθητήρα η MLT-IRS-60, ανάλυσης 640×480 pixels και οπτικής μεγέθυνσης x5,5 η ελληνική διόπτρα μπορεί να εντοπίσει άνθρωπο στα 1.450 μέτρα και να επιτύχει αναγνώριση στα 560 μέτρα, ενώ οι αντίστοιχες αποστάσεις για τα οχήματα είναι 3.400 μέτρα και 1.250 μέτρα.

Ήδη η Miltech Hellas έχει υπογράψει συμφωνία με δύο επιπλέον χώρες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και συμπαραγωγής σε μεγάλες ποσότητες που θα καλύψουν τις ανάγκες των Υπουργείων Άμυνας των χωρών αυτών.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει διευρύνει τη σειρά των θερμικών προϊόντων της που καλύπτουν πλέον όλους του τύπους των όπλων, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών και αντιαρματικών συστημάτων.

Τα προϊόντα αυτά θα επιδειχθούν στο περίπτερο της Miltech Hellas στη Διεθνή Έκθεση IDEX 2015 στο Abu Dhabi από 22-26 Φεβρουαρίου 2015.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.