Παραδόθηκε στην Αεροπορία Στρατού το 10ο ελικόπτερο ΝΗ-90 TGRA

Προσγειώθηκε στις 16:18  της 18ης Νοεμβρίου 2014 στη βάση της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων το 10ο μεταφορικό ελικόπτερο ΝΗ-90 TGRA. Το συγκεκριμένο ελικόπτερα μαζί με ένα ακόμη που θα παραδοθεί το Δεκέμβριο ολοκληρώνει για το 2014 τις παραδόσεις των ελικοπτέρων ΝΗ-90 TGRA που ο Ελληνικός Στρατός έχει παραγγείλει το 2003 με στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων στον τομέα των αερομεταφορών.

NH90 101

Μετά τον έλεγχο αποδοχής, το ελικόπτερο θα παραληφθεί και επίσημα από την Αεροπορία Στρατού. Συνολικά έχουν παραγγελθεί 20 ελικόπτερα ΝΗ-90 TGRA (16 με διαμόρφωση μεταφοράς μαχητών και 4 μεταφοράς τραυματιών) των οποίων οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν το 2015. Τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου θα παραδοθεί στην Αεροπορία Στρατού και το πρώτο από τα τέσσερα ελικόπτερα ΝΗ-90 TGRA διαμόρφωσης «ειδικών αποστολών» αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες των ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στην πραγματοποίηση νυκτερινών αεροκίνητων επιχειρήσεων πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.