Παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1»

Παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1» το οποίο είναι δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Στην ονοματοδοσία του πλοίου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο υπουργός άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος,  ανέφερε:

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά παραβρέθηκα στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ναύσταθμου Σαλαμίνας.

Το πλοίο αποτελεί μία ακόμα ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Η σημερινή ένταξη έχει ιδιαίτερη σημασία για το Πολεμικό Ναυτικό, καθ’ όσον μετά από πολύ καιρό εντάσσεται στο Στόλο μία μεγάλη κύρια μονάδα η οποία επαυξάνει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

Ο ρόλος του «ΑΤΛΑΣ-1» ως πλοίο Γενικής Υποστήριξης είναι αυτός που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για τα επιχειρησιακά σχέδια και την ανάπτυξη του στόλου σε όλη την περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος για το συμφέρον της πατρίδας που είναι μία και αδιαίρετη.

Η ναυτική ισχύς έχει διαχρονικά ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό, είτε αυτή εκφράζεται με το Εμπορικό είτε με το Πολεμικό Ναυτικό. Στην ιστορία μας ο διαχωρισμός Εμπορικό και Πολεμικό Ναυτικό δεν ήταν πάντα διακριτός, αφού η ναυτοσύνη κι η ναυτική παράδοση των Ελλήνων ήταν πάντα παρούσα τόσο στην ειρήνη όσο και στους αγώνες του Έθνους, πολλές φορές με τους ίδιους ανθρώπους και τα ίδια μέσα.

Η στενή λοιπόν σχέση του Παναγιώτη Λασκαρίδη με το Πολεμικό Ναυτικό και η πολλαπλή προσφορά του σε αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τους άρρηκτους δεσμούς της ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας με το Πολεμικό Ναυτικό, ως εκφραστές της ενιαίας ελληνικής ναυτικής ισχύος και ναυτοσύνης.

Θέλω να ευχηθώ στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα του «ΑΤΛΑΣ-1» να είναι πάντα υπό την προστασία του Αγίου Νικολάου και να φέρουν με το πλοίο τους υπερήφανα τη σημαία μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, αλλά και όπου το καθήκον τους καλέσει.

Είθε ο «ΑΤΛΑΣ-1» να σηκώσει και αυτός το βάρος της υποστήριξης των επιχειρήσεων του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Καλά ταξίδια, καλές θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος πάντα στην πλώρη σας

ViaDiplomacy Newsroom