Παραίτηση του αρμόδιου αντιστράτηγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Την παραίτησή του έκανε γνωστή στον υπουργό Άμυνας πριν από λίγες ώρες ο Αντιστράτηγος ε.α., Νίκος Ζαχαριάδης που είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τους λόγους της παραίτησής του ανέφερε στο lawandorder.grπως ενόψει εκλογών δεν θα ήταν πρέπον να μεταβεί στην Άγκυρα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ.

Υπογράμμισε ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι θα έπρεπε οι συζητήσεις να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές, ώστε να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση.

Ωστόσο, η άποψή του αυτή φαίνεται πως βρήκε αντίθετο τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αποστολάκη και γι’ αυτό υπέβαλε την παραίτησή του.

«Όταν διαφωνείς με τον προϊστάμενό σου σε ένα κρίσιμο θέμα, μόνο μία λύση υπάρχει. Η παραίτηση του υφισταμένου. Αυτό ακριβώς και έκανα» ανέφερε ο αντιστράτηγος.

Την εξέλιξη αυτή σχολίασε και ο τομεάρχης άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι προχωρά στον ανασχεδιασμό της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων «προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου».

«Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου».

Τέλος υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.

ViaDiplomacy Newsroom