Πασινιάν: Προπαγάνδα του Μπακού η μεταφορά όπλων στο Καραμπάχ

Η δήλωση του Αζερμπαϊτζάν ότι η Αρμενία μεταφέρει όπλα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ένα ψέμα προπαγάνδας για την προετοιμασία της κλιμάκωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε κυβερνητική συνεδρίαση την Πέμπτη.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της πλευράς του Αζερμπαϊτζάν ότι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων αυτής της χώρας έχουν πάρει τον έλεγχο ορισμένων υψών και εδαφών στην περιοχή Λατσίν στα σύνορα με την Αρμενία, ο Πασινιάν είπε ότι υπήρξε αλλαγή στη διαδρομή από την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. .

«Οι πληροφορίες για στρατιωτικές αποστολές από την Αρμενία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ένα ψέμα προπαγάνδας, σκοπός του οποίου είναι να δημιουργήσει έδαφος για άλλη μια επίθεση», είπε.

«Τον Αύγουστο του 2022, οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ συμφώνησαν να αλλάξουν τη διαδρομή του διαδρόμου του Λατσίν ανοίγοντας έναν νέο δρόμο. Ωστόσο, καθώς ο δρόμος που συνδέει τον διάδρομο του Λατσίν με την Αρμενία δεν ήταν πλήρως έτοιμος, ξεκίνησε μια προσωρινή διαδρομή. Σύμφωνα με τη συμφωνία, αυτό το δρομολόγιο θα πρέπει να λειτουργεί μέχρι την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους. Χθες ενημερώσαμε την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ότι η αρμενική πλευρά άνοιξε τον νέο δρόμο και οι συνοριοφύλακες μας θα τον προστατέψουν. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, δεν υπήρξαν αλλαγές στις αρμενικές θέσεις», εξήγησε.

ViaDiplomacy Newsroom