Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποχώρηση από την ΤΑΙ δύο σημαντικών στελεχών της

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει σειρά παραιτήσεων και αποχωρήσεων ηγετικών στελεχών της Τουρκικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας συνταξιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Αεροκατασκευών της ΤΑΙ Özcan Ertem οποίος εντάχτηκε στο δυναμικότης εταιρείας το 1990 όταν η εταιρεία είχε αναλάβει το τεράστιο έργο της κατασκευής των αεροσκαφών F-16C/D Block30/40/50 και των μεταγωγικών CN-235-100.

Ο Özcan Ertem αποφοίτησε από το Τμήμα Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ODTÜ το 1984. Την ίδια περίοδο ο Özcan Ertem έλαβε το πτυχίο του πιλότου και το 1990 εντάχτηκε στο δυναμικό της ΤΑΙ. Μεταξύ των προγραμμάτων που είχε αναλάβει ο Özcan Ertem ήταν η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Hürkuş.

Εκτός από τον Ertem από σημαντικές θέσεις της ΤΑΙ παραιτήθηκε ο Υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος του αεροσκάφους Hürkuş Onur Demir καθώς και τον Υπεύθυνος παραγωγής και σχεδιαστή του εν λόγω αεροσκάφους Aylin Ararat.

Τα στελέχη αυτά της ΤΑΙ παραιτήθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν χωρίς να αναλάβουν νέα καθήκοντα. Οι αλλαγές αυτές στην ΤΑΙ είναι αποτέλεσμα σειράς ανατροπών και ανακατατάξεων που έλαβαν πρόσφατα χώρα στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και επηρέασαν την θέση αρκετών σημαντικών στελεχών της εταιρείας μεταξύ των οποίων και των δύο που αναφέρθηκαν νωρίτερα.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους αυτών των αλλαγών, αν και πολλές πιθανές εξηγήσεις υπάρχουν για αυτές τις εξελίξεις σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ όπως πολιτικές, προσωπικές ακόμη και εταιρικές.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.