Πεσκόφ: Η Ρωσία είναι μια ειρηνική – Δεν θα επιτεθούμε σε κανέναν

Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί σε οποιονδήποτε είναι απολύτως αβάσιμοι, δήλωσε την Κυριακή στο Πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί σε οποιονδήποτε και επιπλήττει ότι συμπεριφέρεται επιθετικά είναι απολύτως αβάσιμοι και εσφαλμένοι», είπε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει να το πει δημόσια» ότι η Ρωσία δεν έχει σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία.

 «Η Ρωσία είναι μια ειρηνική χώρα, η οποία ενδιαφέρεται για καλές σχέσεις με τους γείτονές της» σημείωσε

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, οι ισχυρισμοί για τα επιθετικά σχέδια της Ρωσίας μπορεί να έχουν σκοπό να συγκαλύψουν τις προετοιμασίες για ένα σενάριο έντασης στο Ντονμπάς. «Φοβόμαστε, και το έχουμε ήδη πει αυτό, ότι αυτοί οι ισχυρισμοί μπορεί να έχουν σκοπό να κρύψουν τις προετοιμασίες [της Ουκρανίας] για ένα σενάριο έντασης στο Ντονμπάς. Θα ήταν απόλυτη απερισκεψία», είπε.

Σημείωσε ότι η αντιρωσική υστερία που πυροδοτείται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ουκρανίας και του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι είναι απαράδεκτη. «Πιστεύουμε ότι αυτή η υστερία, η οποία προωθείται στα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της Βρετανίας, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουκρανίας και υποστηρίζεται από Ουκρανούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού κράτους, είναι απολύτως απαράδεκτη», είπε.

Απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με κατάλογο προσώπων που υπόκεινται σε ανταλλαγή κρατουμένων που φέρεται να μεταφέρθηκε μέσω του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Όσον αφορά τη λίστα, κανένα σχόλιο», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν η ρωσική πλευρά έχει λάβει μια τέτοια λίστα.

ViaDiplomacy Newsroom