Ποιος θα επιτρέψει το κράτος «εκβιαστής» να γίνει τρομοκράτης με πυρηνικά;

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε χθες Σάββατο την απειλή του ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της μια ακόμη ενδεχόμενη μεταναστευτική ροή από την Συρία. Υπάρχει μια «νέα μεταναστευτική απειλή» από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο Ερντογάν, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει επαρκή οικονομική βοήθεια.

Ουσιαστικά ο Τούρκος Πρόεδρος εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση για πάρει περισσότερα χρήματα το οποία μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τα 6 δις ευρώ. Την πολιτική αυτή του εκβιασμού και των ανταλλαγμάτων, την είδαμε τόσο με την περίπτωση του Αμερικανού πάστορα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις ξένων υπηκόων οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τουρκία

Αυτό το κράτος «εκβιαστής» ζητά τώρα να αποκτήσει και πυρηνικά. «Ορισμένοι έχουν πυρηνικούς πυραύλους, αλλά μας λένε ότι δεν πρέπει να βρίσκονται στα δικά μου χέρια; Δεν το δέχομαι αυτό», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν. Κάθε ανεπτυγμένο έθνος έχει (σ.σ.: πυρηνικές κεφαλές)» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος και ανέφερε ότι ουδείς δημιουργεί προβλήματα στο Ισραήλ ακριβώς διότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ,  θα δεχθούν μια Ισλαμική Δημοκρατία (του Ερντογάν) να είναι μέσα στην συμμαχία κινούμενη αντίθετη με τις αρχές της ίδιας της Συμμαχίας, όσο αφορά το ΝΑΤΟ, και αν οι ΗΠΑ επιτρέψουν την Τουρκία να γίνει Ιράν, ένα κράτος πυρηνικός τρομοκράτης όπου θα εκβιάζει για επιτύχει τους στόχους του.

Via Diplomacy