Πιστέψτε τον ψεύτη Ερντογάν και όχι τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας

Ανώριμοι, ανόητοι, αφελείς, ότι και να πεις είναι λίγο για ότι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου όσο αφορά την δήθεν συμφωνία για τα Ίμια και την υποστήριξη που έχουν αυτές οι δηλώσεις από Έλληνες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με παρέμβαση του το ξεκαθάρισε, ότι δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση με την τουρκική πλευρά στο θέμα των Ιμίων , και αν λαός και πολιτικοί δεν είναι ανώριμοι, ανόητοι και αφελείς, η κουβέντα εδώ πρέπει να κλείσει. Μάλιστα θα έπρεπε να κλείσει από την πρώτη στιγμή.

Όμως επειδή στην Ελλάδα που ζούμε βιώνουμε καθημερινά την προσπάθεια πολλών, και μάλιστα πάρα πολλών, να κερδίσουν οφέλη πολιτικά και αυτοπροβολής μέσα από Εθνικά θέματα. Όλοι αυτοί βάζουν μια πατριωτική προβιά με ιαχές βγαλμένες από την ιστορία, ισοπεδώνουν τους πάντες και πάντα με μόνο κριτήριο το προσωπικό συμφέρον και όχι το Εθνικό. Δημοσιογράφοι, σχολιαστές, αρθρογράφοι, πρώην στρατιωτικοί, δίνουν στους πολίτες αυτό που θέλουν, μια μαύρη κατάσταση για την χώρα, μια ηττοπάθεια που βγαίνει από δήθεν «ήττες» σε όλα τα επίπεδα. Περιγράφουν μια κατάσταση τελείως αντίθετη από αυτό που συμβαίνει.

Η αντιπολίτευση μάλιστα φάνηκε πιο ανώριμη από τους απλούς πολίτες αφού έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την διάψευση από τον υπουργό άμυνας.

«Έχουν περάσει δύο μέρες από τις δηλώσεις Ερντογάν για συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση να μην πάει Έλληνας αξιωματούχος στα Ίμια και για συνομιλίες των Υπουργών Άμυνας για αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα νησιά, και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, έσπευσε να απαντήσει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΥΠΕΞ, ενώ σήμερα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, αμφισβήτησε το ρεπορτάζ δημοσιογράφου που μιλούσε για διάψευση του Τούρκου προέδρου, επικαλούμενος τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας», σημειώνει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Για την ταμπακιέρα όμως, η κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα: Τελικά διαψεύδει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου  ή όχι ;  Επιτέλους, ας καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι στα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και δεν χωρούν τέτοιοι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορήθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο για «συνεννόηση» με τον θέμα των 8 Τούρκων, θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτική.

Και επειδή και οι πολίτες έχουν πλέον τις ευθύνες τους, υιοθέτησαν την δήλωση του Ερντογάν, του κατά επαγγελματία Ψεύτη. Και ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως και ο Ακάρ, είναι Ψεύτες γιατί αν υπήρχε αυτή η συνεννόηση όπου θα είχε την έγκριση Πρωθυπουργών και Προέδρων, δεν θα αναφερόταν ποτέ, έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Πέτρος Ούτσης