Πόλεμος της Άγκυρας: O Τουρκικός Στρατός σκοτώνει Κούρδους πολίτες στη Συρία

Ο πόλεμος της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον μαχητών του ΠΚΚ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας αποδείχθηκε να είναι μια θανατηφόρα καταστολή εναντίον των Κούρδων πολιτών όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και πέρα από τα σύνορα της Συρίας.

Οι Κούρδοι άμαχοι που ζουν στη βόρεια Συρία έχουν δεχθεί επίθεση από τις τουρκικές δυνάμεις πολέμου εναντίον του ΡΚΚ στη νότια Τουρκία. Οι άνθρωποι υποφέρουν καθημερινά από τους διασυνοριακούς βομβαρδισμούς.

“Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού σκοτώθηκαν στο Καμισλί, ως αποτέλεσμα του διασυνοριακού βομβαρδισμού, ο οποίος συνεχίζεται σε ταχείς ρυθμούς από τις αρχές Μαρτίου … Κατά μέσο όρο πάνω από 10 βλήματα χτυπούν το Καμισλί καθημερινά,” ανέφερε ο δημοσιογράφος Akram Barkat.

Ο δημοσιογράφος κατάφερε να πάρει πληροφορίες από την πόλη του Καμισλί, η οποία βρίσκεται περίπου 200 μέτρα μακριά από τη θέση του τουρκικού στρατού. Παρακάτω είναι αποκλειστικό υλικό που λήφθηκε από το RT.

“Βγήκα από ένα ταξί και πήγα στη στάση του λεωφορείου, και τότε άκουσα την έκρηξη. Άγγιξα το σώμα μου και συνειδητοποίησα ότι πολλά θραύσματα από την οβίδα με είχαν χτυπήσει . Στη συνέχεια ξύπνησα στο νοσοκομείο», Fatima Fattouche, μια κάτοικος του Καμισλί , είπε στο RT.

Οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Κούρδων κλιμακώθηκαν τον Ιούλιο του 2015, όπως μάχες μεταξύ του ΡΚΚ, που θεωρούνται ως τρομοκράτες από την Άγκυρα και ο τουρκικός στρατός επανέλαβε. Η Άγκυρα έχει επιβάλει αρκετές απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλο το εικοσιτετράωρο σε Κουρδικές πόλεις, εμποδίζοντας αμάχους να διαφύγουν των περιοχών όπου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα.

https://twitter.com/em_bernadin/status/721810605196341249?ref_src=twsrc%5Etfw

Τον περασμένο μήνα, ένας άλλος δημοσιογράφος του RT, ο William Whiteman, κατάφερε να εισχωρήσει και να πάρει αποκλειστικά πλάνα από την πόλη της Cizre, που καταλαμβάνεται από τις τουρκικές δυνάμεις. Αποκάλυψε πολυάριθμες θηριωδίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στο τουρκικό Κουρδιστάν.

“Όλα τα κτίρια ήταν καλυμμένα με τρύπες από σφαίρες. Όταν στρίψαμε στη γωνία είδα ερείπια σε όλο το δρόμο όπου έπαιζαν τα παιδιά. […] ελέγχοντας το πρώτο κτίριο. Υπήρχε ένα δωμάτιο γεμάτο σφαίρες. Υπήρχε αίμα στο πάτωμα. οι ντόπιοι μου είπαν πως αυτό ήταν ένα μέρος όπου εκτελέστηκαν κουρδικά στρατεύματα πολιτοφυλακής », δήλωσε ο Whiteman.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος είπε ότι επισκέφθηκε ένα υπόγειο, όπου 50 άνθρωποι είχαν καεί ζωντανοί. Ωστόσο, οι τουρκικές δυνάμεις αφαίρεσαν όλα τα σώματα για να κρύψουν το γεγονός ότι οι άμαχοι είχαν σκοτωθεί.
Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 τρομοκράτες. Την ίδια στιγμή, οι ντόπιοι δήλωσαν πως στη Cizre και μόνο 500-600 άμαχοι είχαν σκοτωθεί.

“Νομίζω ότι χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Μερικές φορές, οι τουρκικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα βάναυσες. Μπορούν να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή και στη συνέχεια να βομβαρδίσουν με βαρύ οπλισμό. Στο υπόγειο ενός από τα κτίρια 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά », δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Η Συρία δεν είναι η μόνη χώρα της οποίας οι κάτοικοι έχουν βομβαρδιστεί από τον τουρκικό στρατό. Τον Μάρτιο, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έστειλε έξι μαχητικά αεροσκάφη να ρίξουν βόμβες στα χωριά στο βόρειο Ιράκ, έχοντας υποψίες πως μέλη του ΡΚΚ κρύβονται σε αυτά τα μέρη.

ViaDiplomacy Newsroom