Πολωνός πρωθυπουργός: Θα ζητήσω από τον καγκελάριο Σολτς να μην επιτρέψει ο Nord Stream 2 να γίνει εργαλείο εκβιασμού έναντι της Ουκρανίας,της Πολωνίας και της Ε.Ε

Η προκάτοχος του Σολτς, η Άνγκελα Μέρκελ, είχε τεταμένες σχέσεις με πολλές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καθώς επέμενε σε ένα σχέδιο που σύμφωνα με τα κράτη αυτά θα αύξανε επικίνδυνα την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο. Σήμερα, με τη νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο και τις περιφερειακές εντάσεις να αυξάνονται, η Βαρσοβία ελπίζει ότι η Γερμανία θα αλλάξει τακτική.

«Θα ζητήσω από τον καγκελάριο Σολτς να μην υποχωρήσει στην πίεση από την Ρωσία και να μην επιτρέψει ο Nord Stream 2 να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εκβιασμού έναντι της Ουκρανίας, ως εργαλείο εκβιασμού έναντι της Πολωνίας, ως εργαλείου εκβιασμού έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρώμη.

Η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita ανέφερε σήμερα ότι ο Σολτς θα επισκεφθεί τη Βαρσοβία την Κυριακή. Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αύριο, Παρασκευή.

ViaDiplomacy Newsroom