Πούτιν: Η Ιταλία μπορεί να παίξει ρόλο στις συνομιλίες Ρωσίας με ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ιταλία μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ κατά τις μελλοντικές συνομιλίες, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μιλήσαμε με τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Μάριο Ντράγκι πολλές φορές στο τηλέφωνο. Είμαστε σε επαφή μαζί του, σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, για μια σειρά ζητημάτων που ενδιαφέρουν την Ιταλία στη σφαίρα ανάπτυξης των οικονομικών δεσμών, Και, φυσικά, υπό αυτή την έννοια, εννοώ τη φιλική στάση και το επίπεδο των σχέσεών μας, η Ιταλία μπορεί να παίξει ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ και ακόμη και όσον αφορά τις αναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ Ρωσία και ΝΑΤΟ», είπε κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής συνέντευξης Τύπου για το τέλος του έτους.

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ιταλία υπό τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο Πούτιν τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν καλές, σταθερές σχέσεις. «Από όσο νιώθω, οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ιταλία μπορούν να χαρακτηριστούν αν όχι ως υποδειγματικές αλλά ως καλές και σταθερές. Νομίζω ότι έχουν υπερκομματικό χαρακτήρα και δεν εξαρτώνται από τις δυνάμεις που βρίσκονται στην εξουσία στην Ιταλία» σημείωσε.

«Σε τελική ανάλυση, συνεχίζουμε αυτό που ξεκίνησε από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Ξεκίνησε πολλά μακροπρόθεσμα έργα όπως στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος

«Φυσικά, η Ιταλία είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν αποτελεί εμπόδιο για το έργο μας με τον τρόπο που μόλις περιέγραψα. Ελπίζω τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι στο μέλλον», τόνισε ο Πούτιν.

ViaDiplomacy Newsroom