Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα απομονωθεί και θα επεκτείνει τις σχέσεις με τις φιλικές χώρες

Η Ρωσία δεν θα απομονωθεί, αλλά μάλλον θα επεκτείνει τις σχέσεις με τις φιλικές χώρες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή.

«Δεν πρόκειται να απομονωθούμε. Αντίθετα, θα επεκτείνουμε ρεαλιστικές, δίκαιες, αμοιβαία επωφελείς σχέσεις που δεν είναι τίποτα λιγότερο από συνεργασίες με φιλικές χώρες στην Ευρασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική», είπε.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρεμπιπτόντως, έχουμε πολλούς ανθρώπους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο με εμάς. Το ίδιο και η Ευρώπη. Οι ελίτ συμπεριφέρονται διαφορετικά. Αλλά ξέρουμε ότι οι ελίτ σε αυτές τις χώρες απέχουν πολύ από το να διεξάγουν πάντα την πολιτικές που ωφελούν τα συμφέροντα του δικού τους λαού. Θα τους έχει μπούμερανγκ», συνέχισε.

Είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους ξένους εταίρους, τις παγκόσμιες εταιρείες και τις εταιρείες που «τιμούν την επιχειρηματική τους φήμη και θέλουν να συνεργαστούν με τη Ρωσία».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολλαπλές συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι παρόντες νομοθέτες με τους ξένους ομολόγους τους θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των δεσμών και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών.

ViaDiplomacy Newsroom