Πούτιν: Το ΝΑΤΟ έχει πλησιάσει στα σύνορα μας – Αυτό συμβαίνει από το 1990

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ευρώπη καθώς μίλησε με τους ανώτατους στρατηγούς του υπουργείου Άμυνας την Τρίτη. «Αυτό που συμβαίνει τώρα, οι εντάσεις που προέκυψαν στην Ευρώπη, φταίνε αυτοί», είπε αναφερόμενος στη Δύση.

Από τη δεκαετία του 1990 και μετά, η Ρωσία έπρεπε να ανταποκριθεί στις δραστηριότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είπε ο Πούτιν. «Με κάθε βήμα, η κατάσταση συνεχώς χειροτέρευε, χειροτέρευε και χειροτέρευε», σημείωσε. 

Τώρα έχει φτάσει στο σημείο που η Ρωσία πρέπει να απαντήσει ξανά λόγω ότι το ΝΑΤΟ πλησιάζει πολύ στα σύνορά , είπε ο Πούτιν. «Πώς μπορεί να είναι ασαφές σε κάποιον;» πρόσθεσε. «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο».

Η απόφαση του ΝΑΤΟ να επεκταθεί προς τα ανατολικά ήταν ένας λάθος υπολογισμός που οφείλεται εν μέρει σε μια αίσθηση ευφορίας μετά τη νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο, είπε ο Πούτιν. «Μερικές φορές αναρωτιέσαι γιατί το έκαναν υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι ασαφές», επεσήμανε. «Νομίζω ότι ο λόγος ήταν η ευφορία από τη λεγόμενη νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο».

ViaDiplomacy Newsroom