Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία: Ήρθε η στιγμή να αναχωρήσετε χρησιμοποιώντας εμπορικές ή άλλες επιλογές μεταφοράς

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία προέτρεψε την Τετάρτη τους πολίτες της στην πρώην Σοβιετική χώρα να «εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναχωρήσουν τώρα», καθώς αυξάνονται οι φόβοι για πιθανή ρωσική εισβολή.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναχωρήσουν τώρα χρησιμοποιώντας εμπορικές ή άλλες ιδιωτικές διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση ασφαλείας «μπορεί να επιδεινωθεί με ελάχιστη ειδοποίηση».

Το Κίεβο και η Δύση κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα για την προετοιμασία μιας πιθανής εισβολής. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει έτοιμος να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ουκρανίας «ίσως (από τώρα) μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου» παρά την εκστρατεία πίεσης για να τον σταματήσει.

«Οι Αμερικανοί πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από την Ουκρανία έχουν επί του παρόντος πολλές επιλογές μέσω εμπορικών πτήσεων από όλα τα ουκρανικά διεθνή αεροδρόμια», ανέφερε η πρεσβεία.

Η Ουάσιγκτον είχε εξουσιοδοτήσει νωρίτερα την «εθελούσια» αποχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας.

ViaDiplomacy Newsroom