Προαναγγελία προβοκάτσιας στην Κύπρο από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών

«Όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα». Αυτό ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικ΄΄ών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πραγματοποιώντας ΄νέα επίθεση κατά της Κύπρου λέγοντας μάλιστα ότι η Λευκωσία έχει δώσει άδεια για να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, τους οποίους η Τουρκία τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

«Αυτή είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Επιτρέπουν να ανοίξουν ένα γραφείο εκεί» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε: «Αν δεχθεί η Τουρκία ή οι τουρκοκύπριοι επίθεση, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα. Nα μην παίζουν με την φωτιά».

Είναι προφανές πως οι Κούρδοι δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να κινηθούν κατά των Τουρκοκυπρίων και ουσιαστικά η συγκεκριμένη αναφορά του Τούρκου ΥΠΕΞ προαναγγέλει προβοκότσια για την ένταση που σχεδιάζει στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα.

Στις ίδιες δηλώσεις ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε και κατά της Ελλάδας την κατηγόρησε ότι στηρίζει οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές, όπως το ΡΚΚ, καθώς και ότι στηρίζει και υποδέχεται μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν μέσω της χώρας ή και να διαμείνουν σε αυτή. Είπε μάλιστα ότι «έχουν εκπαιδευτεί τρομοκράτες της οργάνωσης αυτής και έχουν κάνει επιθέσεις στην Τουρκία».

ViaDiplomacy Newsroom