Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος για τέταρτη φορά ο Αθανάσιος Σαββάκης

Παραμένει πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) για τέταρτη θητεία ο 47χρονος οικονομολόγος και επιχειρηματίας Αθανάσιος Σαββάκης, μετά τη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του φορέα, που προέκυψε από τις εκλογές της γενικής συνέλευσης της 24ης Ιουνίου και εξέλεξε την εννεαμελή διοικητική επιτροπή. Μάλιστα, κατόπιν της τροποποίησης του καταστατικού του ΣΒΕ, η θητεία της νέας διοικητικής επιτροπής θα είναι για πρώτη φορά τριετής (έναντι διετούς μέχρι πρότινος), κάτι που σημαίνει ότι ο κ.Σαββάκης θα παραμείνει στο τιμόνι του Συνδέσμου έως το 2021.
Βάσει της ίδιας τροποποίησης του καταστατικού (4/2/2019), ειδικά για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που εξελέγησαν από τις φετινές αρχαιρεσίες,  “οι μέχρι τούδε θητείες τους στο αυτό αξίωμα της διοικητικής επιτροπής δεν προσμετρούνται ως προς την επανεκλογή τους σε οποιοδήποτε αξίωμα της επιτροπής”. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά μέλη της διοικητικής επιτροπής μπορούν να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους, σαν να ξεκινούν τώρα, ασχέτως του αριθμού των θητειών τους μέχρι σήμερα. Στην πλειονότητά τους τα μέλη της νέας διοικούσας επιτροπής είναι κάτω των 50 ετών.
Ο Αθανάσιος Σαββάκης, γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη το 1972, είναι επίσης πρόεδρος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SavvyCan AE – Hellenic Metal Packaging, διευθύνων σύμβουλος της BioSolids ΑΕ (βελτιωτικά εδάφους) και μέτοχος της National Can Hellas A.E. Κατέχει επίσης, μεταξύ άλλων, τις ιδιότητες του μέλους στο Γενικό Συμβούλιο της Τραπέζης της Ελλάδος και στη διοικούσα  επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), ενώ είναι τρίτος αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και γραμματέας του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Ο κ.Σαββάκης εξελέγη πρώτη φορά πρόεδρος του ΣΒΕ -τότε ΣΒΒΕ, ήτοι Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος- το 2013 και επανεξελέγη για δεύτερη θητεία το 2015. Εχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στην Αγγλία και στη Σκοτία.
Τα υπόλοιπα μέλη της εννεαμελούς διοικητικής επιτροπής του ΣΒΕ είναι:
-Ο Γιάννης Σταύρου, εκτελεστικός Α’ αντιπρόεδρος (γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη το 1959, σπούδασε Οικονομική Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Lyon II, Γαλλία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Bruges Βελγίου και στο London School of Economics and Political Science, ενώ από το 2003 έως σήμερα εκλέγεται στη θέση του πρώτου αντιπροέδρου στον ΣΒΕ. Από το 1983 έως το 1985 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης και δίδαξε μαθήματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διοίκησης, ενώ είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, της Logismos Συστήματα Πληροφορικής ΑΕ, της Χ. & Δ. Ορφανίδης ΑΒΕΕ και της Whale Graphics A.E).
-Ο Βασίλειος Δαστερίδης, Β’ αντιπρόεδρος (γεννήθηκε το 1974 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία «ΝΙΚ. ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε» που ιδρύθηκε το 1976 από τον πατέρα του, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με κύριο αντικείμενο τα φωτιστικά σώματα οχημάτων με εξαγωγές σε 52 χώρες. Το 2005 μετά από 10ετη εμπειρία στην τεχνολογία LED ιδρύεται η εταιρεία «DASTERI SYSTEMS A.E.» με κύριο αντικείμενο τα φωτιστικά σώματα τύπου LED εσωτερικών – εξωτερικών χώρων, στην οποία είναι μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος)
-Ο  Ανδρέας Δημητρίου, επίσης Β΄αντιπρόεδρος (γεννήθηκε στα Ραβένια του Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων το έτος 1972. είχε ενεργή ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1998 έως το 2014, ενώ ανήκει στους πτηνοτρόφους της 2ης γενιάς του «Α.Π.Σ.Ι. – Η ΠΙΝΔΟΣ» συνεχίζοντας την παράδοση των γονιών του και έχοντας αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα).
-Ο Ευθύμιος Ευθυμιάδης, γενικός γραμματέας (γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970 κι αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο UMIST της Αγγλίας, με πτυχίο Master “Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης”. Είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Redestos – Eythymiadis Agrotechnology Group», καθώς και διευθύνων σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες του ομίλου Ευθυμιάδη).
-Η Αικατερίνη Νένδου, οικονομική επόπτρια (διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ΣΤ.ΝΕΝΔΟΣ ΑΕ-SELECT, διπλωματούχος του Οικονομικού Τμήματος της σχολής Νομικών & Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ακολούθως προγράμματος με αντικείμενο «Κύκλος Παραγωγικών Προϊόντων» στην Ιταλία, στο Universita di Perugia. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος από το 2009 και πρώτη γυναίκα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Συνδέσμου από το 2015).
-Ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος, έφορος (γεννηθείς το 1973 στη Θεσσαλονίκη, διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Εργάσθηκε στη Prudential Securities στη Βοστόνη. Η πορεία του στον όμιλο της Kleemann, ξεκίνησε το 2002 στη Leistritz, στο Bochum της Γερμανίας, θυγατρικής τότε του ομίλου, όπου διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος. Από το 2011 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου Kleemann).
-O Βασίλειος Καφάτος, μέλος (εταίρος της Deloitte και επικεφαλής στρατηγικής. Είναι ο Clients & Industries Leader της Deloitte στην Ελλάδα και πρόεδρος του Deloitte Alexander Competency Center. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Texas at Austin, (MBA in Corporate Strategy) και μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Ηγεσία Επιχειρήσεων από το Institute for Management Development της Λωζάνης)
-Η Λουκία Σαράντη, μέλος (πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Βιομηχανίας Ξύλου AKRITAS, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της  Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος, καθώς και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου Ανατόλια)._

ViaDiplomacy Newsroom