Πρώην στρατιωτικός διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού μπήκε ανενόχλητος στην Ελλάδα σαν… πρόσφυγας (Video)

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για τους αλλοδαπούς που εισέρχονται ανενόχλητοι και χωρίς έλεγχο στην χώρα μας από τα τουρκικά παράλια προέβη η ιστοσελίδα defenceline.gr του καλού συναδέλφου Γιώργου Λαμπράκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μεταξύ των 160.000 αλλοδαπών που εισήλθαν φέτος στην Ελλάδα από την Τουρκία ήταν και ο πρώην στρατιωτικός διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Laith Al Saleh.

Ο εν λόγω κύριος ήταν διοικητής ενός Τάγματος 700 ανδρών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και συμμετείχε στις μάχες στην πόλη Αλέπο και Κομπάνι.

Σήμερα όπως σημειώνει το defenceline.gr δηλώνει … πρόσφυγας και μάλιστα πέρασε με το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από την Κω στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή !

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ο φωτογραφικός φακός του Alexander Zemlianichenko τον “συνέλαβε” στο λιμάνι της Κω, έτοιμο για να επιβιβαστεί στο πλοίο της ΑΝΕΚ που μίσθωσε η κυβέρνηση με προορισμό τη Αθήνα.

Laith_Al_Saleh

Ο Laith Al Saleh έφτασε στη Κω στις 5 Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μετά την άφιξή του στην Αθήνα συνέχισε το … ταξίδι του στην Ευρώπη μέχρι τον τελικό προορισμό που είναι η Ολλανδία στην οποία υπάρχουν συγγενικά του πρόσωπα.

Στη συνέχεια ο πρώην στρατιωτικός διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού θα προσπαθήσει να φέρει και την οικογένειά του στην Ολλανδία από τη Συρία.

Όπως ορθά διερωτάται ο Γιώργος Λαμπράκης ο Laith Al Saleh είναι ο μόνος πρώην (;) φανατικός μαχητής που περνάει στην Ευρώπη;

Γνωρίζει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες για το παρελθόν του αλλά -κυρίως- για το τι σκοπεύει να κάνει ως…προσφυγόπουλο πλέον, πέρα από το να λιαστεί;

Και τέλος πόσοι “σύντροφοι” του Laith Al Saleh έχουν περάσει ανεξέλεγκτα στη χώρα μας και είτε παραμένουν εντός συνόρων, είτε πέρασαν σε άλλες χώρες;

Δυστυχώς αν κρίνουμε από παλαιότερες δηλώσεις της Υπουργού Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου όλα αυτά τα λογικά ερωτήματα του συναδέλφου δεν φαίνεται καν να την έχουν απασχολήσει.

Σύμφωνα με την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου στην Ελλάδα θα μπορεί να εισέρχεται οποιοσδήποτε επιθυμεί διότι δεν μπορούν οι Ελληνικές αρχές να γνωρίζουν αν είναι πρόσφυγας ή οικονομικός μετανάστης.

Ο έλεγχος σύμφωνα με την υπουργό θα πρέπει να γίνεται αφού το άτομο έχει εισέρθει στην Ελλάδα και πιθανόν εξαφανιστεί στην αχανή Αθήνα….. Τα σχόλια δικά σας

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.