Πρόκληση-πρόσκληση του προέδρου του BTTDD προς τον Ερντογάν να επισκεφτεί την Θράκη

Ο Γενικός Πρόεδρος του BTTDD Νετσμεττίν Χουσεΐν που το βράδυ της 29/10 μετείχε στη δεξίωση που έγινε με συμμετοχή 2 χιλιάδων καλεσμένων, βρίσκοντας την ευκαιρία συζήτησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν, του ζήτησε κατά τα 70 έτη του συλλόγου μας να τον επισκεφτούν με μια ευρεία επιτροπή Δυτικής Θράκης, και τον κάλεσαν στην Δυτική Θράκη, λέγοντας πως όπως τον φιλοξένησαν ως πρωθυπουργό στην Δυτική Θράκη, τώρα ως πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αισθανθούν υπερηφάνεια και ικανοποίηση να τον φιλοξενήσουν και πάλι.

Ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για αυτή την πρόσκληση,  με χαρά θα ανταποκριθεί.

Ο Γενικός Πρόεδρος συνομίλησε επίσης με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, με τον πρόεδρο του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί και με τον πρόεδρο της βουλής Ισμαήλ Καχραμάν, μεταφέροντας τους το αίτημα να τους επισκεφτούνε ως Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης(BTTDD). Eπίσης συνομίλησε με τον υπουργό εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και του έθεσε τα θέμα των αδειών παραμονής που αντιμετωπίζουμε ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και του ζήτησε ένα ραντεβού για να του υποβάλλει μια λεπτομερή αναφορά για αυτό το θέμα.

Ο Γενικός Πρόεδρος στην δεξίωση αυτή συνομίλησε επίσης με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, με τους πρώην πρωθυπουργούς Τσιλλέρ και Νταβούτογλου, με τον βουλευτή Αγκύρας του ΑΚΡ Γιαλτσιν Ακντογάν, με τον βουλευτή Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Αμπντουλκαντίρ Ακσού, με τον Γενικό Διευθυντή του IRCICA Χαλίτ Ερέν, με τον πρόεδρο του Τουρκικού Ινστιτούτου Ευρεσιτεχνίας Δρ. Χαμπίμπ Ασάν και μετέφερε σε όλους χαιρετίσματα και αγάπη από την Δυτική Θράκη.

Κατά τις συνομιλίες αυτές ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ στέλνοντας ειδικό μήνυμα προς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είπε πως ¨αυτοί είναι η παρακαταθήκη μας, να είναι ήρεμοι¨ και μετέφερε τα χαιρετίσματα του.       

Πηγή : tourkikanea.gr.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.