Πρώτη πτήση του «Λευκού Κύκνου» – Η νέα στρατηγική απειλή της Μόσχας

Ένα εντελώς νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό στρατηγικών πυραύλων Tupolev Tu-160M ​​με το παρατσούκλι «Λευκός Κύκνος» πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση, ανακοίνωσε την Τετάρτη το γραφείο Τύπου της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec.

«Στις 12 Ιανουαρίου, το πρώτο νεόδμητο βομβαρδιστικό στρατηγικού πυραύλου Tu-160M ​​πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση από το αεροδρόμιο της Kazan Aviation Enterprise, θυγατρικής της εταιρείας Tupolev », ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Το νεόδμητο στρατηγικό βομβαρδιστικό πραγματοποίησε την πτήση του σε ύψος 600 μέτρων που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Το πλήρωμα των δοκιμαστικών πιλότων της εταιρείας Tupolev πραγματοποίησε ελιγμούς που επέτρεψαν την επιθεώρηση των σταθερών και ελεγχόμενων επιχειρήσεων του αεροσκάφους στον αέρα, ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Το νεότευκτο ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό πυραύλων Tu-160M ​​έχει αναβαθμιστεί το 80% του εξοπλισμού του, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της United Aircraft Corporation (UAC) Yury Slyusar.

«Το νέο αεροσκάφος έχει εκσυγχρονίσει το 80% των συστημάτων και του εξοπλισμού του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Rostec.

Το στρατηγικό βομβαρδιστικό πυραύλων Tupolev Tu-160 μπορεί τελικά να μεταφέρει νέα, συμπεριλαμβανομένων όπλων επανάστασης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ.

«Σήμερα βλέπουμε σημαντικές προοπτικές για την πλατφόρμα Tu-160: η περαιτέρω ανάπτυξή της θα καταστήσει δυνατή τη χρήση της για νέα, συμπεριλαμβανομένων όπλων επανάστασης», ανέφερε ο υπουργός σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Rostec.

Το Tu-160 (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: Blackjack) είναι ένα σοβιετικό και στη συνέχεια ένα ρωσικό υπερηχητικό βομβαρδιστικό στρατηγικό βομβαρδιστικό πυραύλων μεταβλητής πτέρυγας. Μαζί με τα βομβαρδιστικά Tu-95MS, αυτά τα αεροσκάφη αποτελούν το στήριγμα της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης. Το Tu-160M ​​έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει εχθρικούς στόχους σε απομακρυσμένες περιοχές με πυρηνικά και συμβατικά όπλα. Το Tu-160M ​​είναι το βαρύτερο υπερηχητικό στρατιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο μέχρι σήμερα.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom