Το πρώτο Στάδιο της πλατφόρμας πλοήγησης, Ρωσίας και Κίνας θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους

Το πρώτο στάδιο μιας κοινής ρωσο-κινεζικής πλατφόρμας πλοήγησης φέρεται ότι θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2016, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των πνευματικών τεχνολογιών μεταφορών LLC.

Το πρώτο στάδιο του έργου για να δημιουργηθεί μια κοινή πλατφόρμα πλοήγησης μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας στα σημεία διέλευσης των συνόρων αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2016, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των πνευματικών τεχνολογιών μεταφορών LLC.

«Η δημιουργία μίας πιλοτικής ζώνης επεξεργασίας οργανωτικών και τεχνικών λύσεων έχει προγραμματιστεί για το 2016. Εξετάζουμε το σημείο διέλευσης των συνόρων στην περιοχή του Khabarovsk και τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο συγκρότημα της ομάδας FESCO κατά το πρώτο στάδιο [του προγράμματος] , ” είπε ο Alexander Boreyko στο 10o Διεθνές Φόρουμ πλοήγησης.

Ο σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας της διασυνοριακής κυκλοφορίας και η μείωση του χρόνου των διαδικασιών εκτελωνισμού, πρόσθεσε.
Η πιλοτική ζώνη έχει ως στόχο την εκπόνηση της χρήσης του εξοπλισμού πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών ταχογράφων, ηλεκτρονικές σφραγίδες και το Glonass GPS επί του σκάφους εξοπλισμού επικοινωνιών, ανέφερε ο Boreyko.

Στα τέλη του 2015, η Μόσχα και το Πεκίνο οριστικοποίησαν μια συμφωνία για ένα κοινό σχέδιο να εξοπλίσουν τα οχήματα που διασχίζουν τα σύνορα Ρωσίας-Κίνας με συσκευές πλοήγησης.

πηγή: sputniknews.com

ViaDiplomacy Newsroom