Ψάχνει την αποτροπή στους πολίτες ο Καμμένος αλλά είναι ο πλέον ακατάλληλος

Καμιά αποτροπή (Γενική, Άμεση, Στρατιωτική, Διπλωματική) δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δεν υπάρχει η στήριξη και το ηθικό του λαού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πόλεμος το 1940 όταν όλος ο Ελληνικός λαός συσπειρώθηκε πίσω από τον φασιστικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά.

Τα όσα προηγήθηκαν (τορπιλισμός Έλλης κ.α) δεν μείωσαν το ηθικό των Ελλήνων αλλά το αντίθετο,μάλιστα δημιούργησαν αυτή την αγανάκτηση στο λαό που έλυσε τα χέρια του Μεταξά για να προχωρήσει σε σημαντικές αποφάσεις.

Η Ελπίδα του νικηφόρου πολέμου το 1940 ήταν αυτό που δημιούργησε το Έπος του 40. Σήμερα το αντίθετο που νιώθει ο λαός μπορεί να είναι και η ήττα σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με την Τουρκία αφού θα καταρρεύσει κάθε Στρατηγική της Ελλάδος

Σήμερα η κυβέρνηση έχει απέναντι μια Τουρκία η οποία είναι ικανή να προκαλέσει ένα επεισόδιο το οποίο μπορεί να επιφέρει τέτοια πλήγματα στην Εθνική κυριαρχία τα οποία είναι ικανά να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά το ηθικό των Ελλήνων.

Και όταν λέμε να ολοκληρωτικά εννοούμε ότι ήδη έχει προηγηθεί μια συρρίκνωση του ηθικού του Ελληνικού λαού. Η φτωχοποίηση της κοινωνίας, το αβέβαιο μέλλον, οι κατασχέσεις λογαριασμών, οι φορολογικές επιδρομές, οι εισπρακτικές εταιρείες, η ανεργία των νέων, οι μειώσεις στις συντάξεις αλλά κυρίως, τα ψέμματα των πολιτικών και ειδικά της τελευταίας κυβέρνησης, έχουν καταστείλει και καταρρακώσει το ηθικό των Ελλήνων.

Σε αυτό το κλίμα ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος με δηλώσεις όπως “Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό” κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε πολιτικός για να κρατήσει υψηλό το φρόνημα του στρατού και το ηθικό του λαού.

Όμως ο Πάνος Καμμένος είναι ο πλέον ακατάλληλος για να το πετύχει αυτό και ο λόγος δεν είναι άλλος από την πολιτική του στάση στα Εθνικά θέματα αλλά και σε αυτά της οικονομίας. Το “Σκοπιανό” και η στάση δεν δέχομαι το όνομα αλλά στηρίζω την κυβέρνηση που το δέχεται, η στάση του στο θέμα των δύο αξιωματικών και η απουσία του τις πρώτες ώρες, οι απειλές για παραιτήσεις όπως στο θέμα του Μουζάλα, το φπα στα νησιά και πολλά άλλα, δεν του δίνουν την δυνατότητα να αποτελέσει ένα παράδειγμα ώστε να “ξεσηκώσει” τον λαό και να συσπειρωθεί δίπλα του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Σε άσκηση Εθνοφυλάκων με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

Μιλώντας στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες είπε τα εξής:

“Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, είναι μια δύσκολη ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, αλλά όπως γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους οι νησιώτες και οι ακρίτες, αλλά και παρακολουθείτε, τα πράγματα είναι έτσι που πρέπει να ετοιμαζόμαστε ακόμα πιο πολύ από ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα.

Εγώ είμαι υπερήφανος που με τον Αρχηγό ΓΕΣ και την ηγεσία του Στρατού καθορίσαμε το περσινό έτος ως «Έτος Εθνοφυλακής». Αν συγκρίνει κανείς την προπέρσινη, την περσινή και τη φετινή άσκηση, εδώ, στην Ικαρία, θα δει ότι αυτό το εγχείρημα πέτυχε 100%, χάρη σε εσάς, στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες μας, αλλά και χάρη στη βαθιά πίστη που έχετε εσείς οι Εθνοφύλακες, την οποία επιδείξατε κατά το «Έτος Εθνοφυλακής», όπως και όλα τα χρόνια που προσφέρετε αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει.

Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο”.

Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, ανέφερε: “Είμαστε έτοιμοι – και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα – να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει.

Τα τελευταία χρόνια, με τη μεγάλη κρίση που περάσαμε όλοι οι Έλληνες, όλες οι ελληνικές οικογένειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν περικοπή στον προϋπολογισμό κατά 60% κι όμως χάρη στον επαγγελματισμό και το υψηλό τους ηθικό τα μόνιμα στελέχη, τα εισοδήματα των οποίων υπέστησαν τεράστιες περικοπές, όχι απλώς δεν «γονάτισαν», όχι δεν έσκυψαν, όχι δεν λύγισαν, αλλά ίσα-ίσα στάθηκαν όρθια εκμεταλλευόμενα ακόμα και αυτή την κρίση προκειμένου τα μέσα που διαθέτει η πατρίδα να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, να γίνεται καλύτερη εκπαίδευση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια

Οι ημέρες που έρχονται για την πατρίδα μας είναι πολύ σημαντικές. Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις”.

“Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε. Αυτό σημαίνει όμως περισσότερο από όλα εγρήγορση του συνόλου του ελληνικού λαού απέναντι σε έναν αντίπαλο, σε έναν εχθρό, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα – ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί”, πρόσθεσε.

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, είμαστε υπερήφανοι για τα μόνιμα στελέχη μας, είμαστε υπερήφανοι για τους Εθνοφύλακές μας, είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε Έλληνες. Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου”.

Θα απελευθερώσουμε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι όμηροι

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, είπε: “Θέλω να ευχηθώ στον καθένα σας και στην καθεμιά ξεχωριστά «Καλή Ανάσταση». Η Ανάσταση της πατρίδας έρχεται χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και αυτό που όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε αυτές τις μέρες που θα είμαστε στα σπίτια μας ή στις μονάδες μας είναι ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω.

Αποτελεί στόχο μας και καθήκον μας. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας, που βρίσκονται αυτή την στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Καλή Ανάσταση. Καλές Γιορτές. Η Παναγία να είναι κοντά σε εσάς και στις οικογένειες σας και πιστεύω ότι και στην Ικαρία με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από την στρατιωτική ηγεσία μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, όπως και σε όλα τα νησιά μας, να αντιμετωπίσουμε τις απειλές.

Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα καταδρομικές επιχειρήσεις από τους εθνοφύλακες. Θα δοθεί η δυνατότητα να περνούν και σχολεία και σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων”.

ViaDiplomacy Newsroom