Πτώση τουρκικού ελικοπτέρου S-70 Blackhawk στην επαρχία Κερασούντας με 7 νεκρούς και 8 τραυματίες

Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70 Blackhawk της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής συνετρίβη στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας στην επαρχία της Κερασούντας του Πόντου με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 7 άτομα από τα συνολικά 15 που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε το CNN Türk στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή Ταξίαρχος  Mustafa Doğru,  ο Συνταγματάρχης της Στρατοχωροφυλακής Ünal Bayhan, ο υποδιοικητής Αντισυνταγματάρχης Saadettin Şahin, ο  υπαξιωματικός Cemalettin Çoban, ο λοχίας  Adem Kara οι πιλότοι Λοχαγός Hilmi Özer, ο υπολοχαγός  Yüksek Kandemir ο μηχανικός Muhammet Bedek οι σύζυγοι των Αξιωματικών και τρία παιδιά.

Το ελικόπτερο κατέπεσε στις 17.30 τοπική ώρα στους λόφους  Tohumluk στην περιοχή  Alucra της επαρχίας της Κερασούντας καθώς επέστρεφε από στρατιωτικές μονάδες που ο Διοικητής και το επιτελείο του είχαν επισκεφτεί στο πλαίσιο των εορτασμών για το τέλος του Ραμαζανιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των νεκρών αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και στρατιωτικοί.

Μετά και από το συγκεκριμένο ατύχημα οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν 82 ελικόπτερα  S-70 Blackhawk

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.