Ράμα στη Σερβία από την Πρίστινα: Ηττημένοι στρατηγοί βγήκαν από το «τάφο» να υπερασπιστούν τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιτέθηκε στη Σερβία μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι στην Πρίστινα Κατηγόρησε τη Σερβία ότι «έκανε θεατρικούς ελιγμούς στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο», αναφέρει η Gazeta Express.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καταρχάς, και πάνω απ ‘όλα, η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει αυτήν την μη αναστρέψιμη πραγματικότητα, και είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι αντί για συγκεκριμένη πρόοδο στο διάλογο προς την αμοιβαία αναγνώριση και την τελική συμφιλίωση με το παρελθόν, σήμερα γινόμαστε μάρτυρες του θεατρικού έργου της Σερβίας. Στρατιωτικούς ελιγμούς στα σύνορα με το κυρίαρχο κράτος του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Ράμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτοί οι ελιγμοί δεν προστατεύουν πραγματικά τους Σέρβους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπως υποστηρίζει η επίσημη ηγεσία του Βελιγραδίου, με την υποστήριξη ορισμένων φαντάσματα στρατηγών του ηττημένου στρατού στο πεδίο της μάχης, πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, οι οποίοι φαίνεται να έχουν βγει από τον τάφο ισχυριζόμενοι ότι προστατεύουν την ακεραιότητα και την ασφάλεια των Σέρβων πολιτών στο Κοσσυφοπέδιο ».

Αναφέρθηκε στις δράσεις των Σέρβων ως θεατρικούς ελιγμούς του βορρά, ενώ ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου πλήρωσε το ρεύμα για τους Σέρβους στο βορρά.

«Στην πραγματικότητα, οι Σέρβοι πολίτες στο Κοσσυφοπέδιο ζουν χωρίς καμία απειλή και μάλιστα λέγεται ότι η κυβέρνηση αυτής της χώρας πλήρωσε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που κανείς δεν κάνει πουθενά, όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και παγκοσμίως», είπε ο Ράμα.

(πηγή: .b92.net)

ViaDiplomacy Newsroom