Ραντμίλα Σεκερίνσκα(Σκοπιανή υπουργός άμυνας): Η «Μακεδονία» έχει ήδη κρατήσει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ

Στις επιτυχίες της χώρας της στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής την χρονιά που πέρασε και σε αυτές που θα φέρει ο νέος χρόνος αναφέρθηκε η Υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό- απολογισμό της για το τέλος του 2018, που αναρτήθηκε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media.

«Ανακαλώντας το 2018, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για ό,τι κατορθώσαμε  […] δώσαμε τέλος στην απομόνωση της πατρίδας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ισότιμο μέλος της ισχυρότερης πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας. Η πρόσκληση του ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις συνομιλίες ένταξης» αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.

Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα σημείωσε ακόμα ότι «το 2018 ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επισκέφθηκε τη “Μακεδονία” για πρώτη φορά σε 14 χρόνια  και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ (μας) επισκέφθηκε, δυο φορές, μετά πάνω από 10 χρόνια».

«Η “Μακεδονία” έχει ήδη κρατήσει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» δήλωσε η Σκοπιανή υπουργός.

Επίσης, στο μήνυμα τονίζει ότι  «το 2018 εστιάσαμε στο στόχο μας, η “Μακεδονία” να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε ότι το 2019 πρέπει να εστιάσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην πατρίδα»

Τέλος, με ανάρτησή της στο twitter η Ραντμίλα Σεκερίνσκα πρόσθεσε ότι «το 2018 εστιάσαμε στο μέλλον της “Μακεδονίας” ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε ότι το 2019 πρέπει να είναι ένα έτος για εγχώριες μεταρρυθμίσεις. Σας καλώ όλους να σηκώσετε τη σημαία της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ! Σας εύχομαι ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2019!»

(πηγή: Καθημερινή)

ViaDiplomacy Newsroom