Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα διστάσουμε να αγοράσουμε και νέο σύστημα S-400

Η Τουρκία δεν διστάζει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, λίγες ημέρες μετά την αναφορά ότι η Άγκυρα και η Μόσχα ήταν κοντά στο να υπογράψουν μια νέα σύμβαση για επιπλέον μονάδες πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας.

«Όσον αφορά την αγορά του δεύτερου πακέτου S-400 δεν έχουμε κανένα δισταγμό σε αυτά τα θέματα. Έχουμε κάνει πολλά βήματα με τη Ρωσία, είτε πρόκειται για τους S-400 είτε για την αμυντική βιομηχανία », δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από ένα σύντομο ταξίδι στα Βαλκάνια.

Ο πρόεδρος είπε ότι όλα τα θέματα θα συζητηθούν κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Alexander Mikheev, επικεφαλής του ρωσικού εξαγωγέα όπλων Rosoboronexport, αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι είπε ότι η Τουρκία και η Ρωσία βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής μιας νέας συμφωνίας για την προμήθεια της Άγκυρας με επιπλέον μονάδες αεράμυνας S-400 στο εγγύς μέλλον.

Η αρχική αγορά της Τουρκίας των S-400 από τη Ρωσία έβαλε ένταση στους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κίνηση ώθησε την Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από το νέο αεροσκάφος F-35 Lightning II.

Οι ΗΠΑ είχαν επίσης απειλήσει ότι θα επιβάλουν νέες κυρώσεις εάν η Τουρκία αγοράσει περισσότερα μεγάλα οπλικά συστήματα από τη Μόσχα.

ViaDiplomacy Newsroom