Η ρωσική Δούμα ζητεί διεθνή έρευνα για τις δολοφονίες αμάχων στο Ντονέτσκ

Η ρωσική Δούμα καλεί τους διεθνείς οργανισμούς, τα εθνικά κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις να διερευνήσουν τα εγκλήματα εις βάρος των αμάχων στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης. Το ψήφισμα της Δούμα  που εγκρίθηκε σύμφωνα με τη Russia Today με 428 ψήφους υπέρ και μία αποχή,  εφιστά ιδιαίτερη προσοχή στους μαζικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα κοντά στην πόλη Ντονέτσκ.

Συγκεκριμένα η Δούμα «καλεί τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ, καθώς και τη διεθνή κοινότητα να διεξάγει μια αντικειμενική, ανεξάρτητη και πολύπλευρη διεθνή έρευνα για τους πολυάριθμους θανάτους άμαχου πληθυσμού στα νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας». Παράλληλα ζητάει από τα νομοθετικά και εκτελεστικά όργανα των ξένων κρατών να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιβολή της ειρήνης. Επιπλέον τα καλεί να διοργανώσουν και μια διεθνή διάσκεψη με θέμα τις σύγχρονες απειλές και το ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην αντιμετώπιση αυτών

Επίσης η Ρωσική Κάτω Βουλή εξέφρασε και την ανησυχία της για το ότι δυτικά κράτη στέλνουν όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους στις ουκρανικές αρχές.«Τέτοιες ενέργειες μπορεί να υπονομεύσουν τη διαδικασία επίλυσης και να προκαλέσουν ένα νέο γύρο βίας».

 

ViaDiplomacy Newsroom