Η Ρωσική παρουσία στην Μεσόγειο προκαλεί πονοκέφαλο στην Δύση(video)

Οι Ρώσοι με τις ναυτικές μονάδες επιφανείας με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Kuznetsov και το καταδρομικό μάχης “Μεγάλος Πέτρος” προκαλεί πονοκεφάλους στην Δύση. Μάλιστα το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έμεινε κυριολεκτικά έκπληκτο από χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Ισπανία να αρνηθούν την είσοδο του Ρωσικού Ναυτικού σε λιμάνια τους για ανεφοδιασμό.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε, “Η Δύση πρέπει να αποδείξει με ποιους είναι, με τους τρομοκράτες η την Ρωσία” και συνέχισε “αλλά το πιο εκπληκτικό είναι ότι κάποιες χώρες κάτω από την πίεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έχουν αρνηθεί την είσοδο σε πολεμικά πλοία μας στα λιμάνια τους.” Παρόλο αυτά η κίνηση αυτή δεν επηρέασε την πορεία των ρωσικών πλοίων.

Ο Ρωσος υπουργός Άμυνας σημείωσε επίσης ότι η απόφαση αυτή των χωρών που αρνήθηκαν την είσοδο των πλοίων στα λιμάνια τους, επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία έχει σημαντική συμμετοχή κατά της τρομοκρατίας

Ένας πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε στα τέλη Οκτωβρίου, όταν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα έκαναν μια στάση στο αυτόνομο λιμάνι της Θέουτα όταν θα περνούσαν τα Στενά του Γιβραλτάρ. Αυτό τελικά δεν συνέβη μετά από πιέσεις του ΝΑΤΟ με τον Γενικό Γραμματέα να αναφέρει: ” Μας ανησυχεί πως τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας στην Μεσόγειο θα αυξήσουν την ικανότητα της Ρωσίας να αυξήσουν τις αεροπορικές επιδρομές στην Συρία”

Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και απεσταλμένος της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο για συνομιλίες σχετικά με το Brexit, Guy Verhofstadt, σε ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε πως, “ένα μέλος του ΝΑΤΟ, η Ισπανία δεν μπορεί να παρέχει βοήθεια σε ένα Ρωσικό στόλο, ο οποίος έχει ένα σκοπό,” σημειώνοντας ότι “μόλις την περασμένη εβδομάδα η ισπανική κυβέρνηση συνυπέγραψε μια δήλωση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων στο Χαλέπι. ”

“Τα ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν με επαρκή αποθέματα υλικών για την εκτέλεση της αποστολής του στην Μεσόγειο και έχουν αυτόνομη λειτουργία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov.

Η επίσης Μάλτα αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση διαψεύδοντας αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ρωσικά πολεμικά πλοία θα σταματούσαν για ανεφοδιασμό σε ένα από λιμάνια της χώρας

The nuclear-powered heavy cruiser Peter the Great. © Dover-Marina.com / Sputnik

ViaDiplomacy Newsroom