Ρωσική Πρεσβεία: Οι Αμερικανικές παραδόσεις LNG στην Ρεβυθούσα έπεσαν 41%

Η Ρωσική Πρεσβεία στην ΑΘήνα, με ανάρτηση της στο Facebook κατηγόρησε την Δ΄ύση ότι χρησιμοποιεί προπαγάνδα για πλήξει την Ρωσία.

Στην ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: οι Αμερικανοί και κάποιοι άλλοι πάντα ζητούσαν την αποσύνδεση της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο. Τώρα, παραδόξως, κατηγορούν τη Gazprom ότι δήθεν προμηθεύει ύποπτα μικρές ποσότητες στην Ευρώπη και προκαλεί την εκρηκτική άνοδο τιμών.

Οι Αμερικανοί αποσιωπούν το γεγονός ότι οι προμήθειες του LNG τους στην Ελλάδα έχουν μειωθεί δραματικά (στη Ρεβυθούσα έπεσαν κατά 41%).Η Gazprom, ως πυλώνας της ενεργειακής σταθερότητας της ηπείρου μας, καλύπτει αυτό το κενό. Το 2021 οι εξαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου βρίσκονται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία, αύξηση κατά 15%.

Π.χ., στη Γερμανία +33%, Σερβία +125%, Βουλγαρία +53%, Ελλάδα +11%. Η εταιρία τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της και κάνει και παραπάνω.Οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για υψηλές τιμές αερίου είναι προπαγανδιστικές και μάλλον έχουν στόχο τα αποκρυφτούν τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

ViaDiplomacy Newsroom