Ρωσικής κατασκευής συριακό άρμα Τ-90A εβλήθη και διατρήθηκε από πύραυλο BGM-71 TOW (Video)

Ρωσικής κατασκευής άρμα τύπου Τ-90A των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εβλήθη και διατρήθηκε από αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικό πύραυλο τύπου BGM-71 TOW στην περιοχή νότια του Χαλεπίου.

Το άρμα επλήγη κοντά στην πόλη Humayra 10 χλμ νότια της πόλης του Χαλεπίου όπου τους τελευταίους μήνες διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό».

T90 ALEPO 1

Η εκτόξευση του πυραύλου και η καταστροφή του Τ-90A καταγράφηκε από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» ακόμη και με Drone. Όπως φαίνεται από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου το άρμα επλήγη από τον πύραυλο προφανώς σε μια από τις πλευρές του πύργου του Τ-90A και υπήρξε διάτρηση.

Η καταστροφή του επιβεβαιώνεται από τους καπνούς που βγαίνουν από το εσωτερικό του άρματος από την καταπακτή εισόδου του αρχηγού του πληρώματος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του πληρώματος, αλλά ο καπνός από το εσωτερικό του άρματος βεβαιώνει την διάτρηση του και την ανάφλεξη του εσωτερικού του.

Πρόκειται για το δεύτερο Τ-90A που πλήγεται από αντιαρματικό πύραυλο και η πρώτη περίπτωση όπου του άρμα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

https://www.youtube.com/watch?v=ks2rqgHGnCY

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.