Ρωσικό Γενικό Επιτελείο: Δεν σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε δεύτερο κύμα επιστράτευσης

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το δεύτερο κύμα κινητοποίησης, επειδή ο σημερινός αριθμός εθελοντών και στρατιωτικών επαρκεί για την εκπλήρωση των καθηκόντων της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο αντιναύαρχος Βλαντιμίρ Τσιμλιάνσκι, επικεφαλής της κύριας οργάνωσης του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου και τμήμα κινητοποίησης.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου δεν περιλαμβάνουν το δεύτερο κύμα κινητοποίησης. Ο σημερινός αριθμός των στρατευσίμων και των ατόμων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στην [ειδική] επιχείρηση είναι επαρκής για την εκπλήρωση των στόχων», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωση αφιερωμένη στο εαρινό προσχέδιο της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα λόγια του «ο αριθμός των πολιτών που αποφάσισαν να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο του συμβολαίου στράτευσης έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό».

Το φετινό εαρινό ντραφτ στη Ρωσία θα διεξαχθεί κατά τη συνήθη χρονική περίοδο από 1 Απριλίου έως 15 Ιουλίου για συνολικά 147.000 Ρώσους ηλικίας μεταξύ 18 και 27 ετών.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom