Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Μόσχα υποδηλώνουν αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής 

Ένας ακόμη γύρος κυρώσεων των ΗΠΑ στη Μόσχα δείχνει την αποτυχία της πολιτικής περιορισμών της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ.

«Βλέπουμε σε αυτό μια άλλη προσπάθεια των αρχών των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κριτική σχετικά με την αποτυχία της περιοριστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι ξεκάθαρο ακόμη και στους ντόπιους ρωσοφοβικούς ότι δεν κατέστη δυνατό να καταρριφθεί η οικονομία μας και να υπονομευτεί η τεχνολογική κυριαρχία της Ρωσίας Αυτό το γεγονός επιβεβαιώθηκε, ειδικότερα, από εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», ανέφερε σε δήλωση που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της πρεσβείας .

«Οι επιθέσεις της Δύσης στην οικονομία μας αποκρούονται αποτελεσματικά. Αυτό επιτρέπει στους Ρώσους να ατενίζουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Και στο μεταξύ, χώρες εκτός του περιβόητου “χρυσού δισεκατομμυρίου” πείθονται και πάλι για την ανασφάλεια και την τοξικότητα του αμερικανικού κέντρου χρηματοπιστωτικό σύστημα», πρόσθεσε ο Αντόνοφ.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε στη μαύρη λίστα τους Ρώσους επιχειρηματίες Mikhail Fridman, Pyotr Aven, German Khan και Alexey Kuzmichev, καθώς και τη Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom