Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Αν αναπτυχθούν στην Ευρώπη πύραυλοι που κάλυπτε η INF, θα υπάρξει αντίδραση

Αν οι πύραυλοι που κάλυπτε η Συνθήκη INF αναπτυχθούν στην Ευρώπη, αυτό θα αναγκάσει τη Μόσχα να αντιδράσει, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ.

«Είπαμε πάντα ότι αφορά την ασφάλεια, πρώτα απ ‘όλα, των συμμάχων των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Πολιτειών», σημείωσε ο πρέσβης. «Η πιο επικίνδυνη στιγμή για τους πυραύλους μεσαίας και μικρής εμβέλειας είναι η εμφάνιση αυτής της κατηγορίας πυραύλων σε ευρωπαϊκά κράτη» πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα μπορούσε να «επιστρέψει στην κατάσταση πριν από την ολοκλήρωση αυτής της γνωστής συνθήκης της δεκαετίας του ’80 και τότε θα είναι μια εντελώς νέα περιφερειακή και στρατηγική κατάσταση που θα απαιτήσει πρόσθετη δράση από εμάς».

Μιλώντας στην ρωσική τηλεόραση την Κυριακή, ο πρεσβευτής είπε ότι η Ρωσία είναι «καταδικασμένη» να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για αυτό το είδος συνεργασίας.

Σχολιάζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Αντόνοφ παρατήρησε ότι «εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις του, εκτός από μία – να τα πάει καλά με τη Ρωσία».

«Κατά τη γνώμη μου, είναι καιρός να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό ακριβώς το ζήτημα», δήλωσε ο πρεσβευτής.

(πηγή: sputniknews.com)

ViaDiplomacy Newsroom