Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών: Οι δυτικές χώρες έχουν κηρύξει πόλεμο στα Ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

Οι δυτικές χώρες έχουν πρακτικά κηρύξει πόλεμο στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Ο πόλεμος έχει πρακτικά κηρυχθεί», είπε, σχολιάζοντας μια ερώτηση σχετικά με τον «ακύρηχτο πόλεμο» της Δύσης εναντίον Ρώσων δημοσιογράφων.

Σημείωσε ότι η Ρωσία έπρεπε να λάβει μέτρα εναντίον του και δεν επέκτεινε τη θεώρηση της δημοσιογράφου του BBC Sarah Rainsford αφού μια υπάλληλος του TASS αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα. «Μετά από μια αναμονή δύο ετών για μια βρετανική βίζα» στον Ρώσο δημοσιογράφο, η βρετανική πλευρά έλαβε μια αντίστοιχη ειδοποίηση από τη ρωσική πλευρά, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Τους προειδοποιήσαμε: δεν θέλουμε οι δημοσιογράφοι να υποφέρουν από πληροφορίες ή άλλους πολέμους, αλλά θα αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε επειδή έχετε ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας», είπε ο Λαβρόφ. ψΖητήσαμε από τον ανταποκριτή του BBC να φύγει και της εξηγήσαμε την όλη κατάσταση.»

Σύμφωνα με τον Ρώσο κορυφαίο διπλωμάτη »το Facebook υποχρέωσε τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να επισημάνουν ότι είναι κρατικά, RIA Novosti, TASS και άλλα, αλλά το BBC χρηματοδοτείται επίσης από την κυβέρνηση. Ωστόσο, όταν αναφέρουμε αυτό το παράδειγμα, μας απαντούν ότι είναι διαφορετικό, έχουμε δημοκρατία ενώ εσείς έχετε έναν αυταρχικό κανόνα»

ViaDiplomacy Newsroom