Σε διεθνή συμμαχία κατά της τρομοκρατίας καλεί ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε κάλεσμα για διεθνή ενότητα και κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 άτομα, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

“Είναι πλήρως κατανοητό ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική απειλή και να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους, είναι να ενώσουμε τις προσπάθειες μας ως διεθνής κοινότητα”, δήλωσε το πρακτορείο Interfax, από την Αττάλεια της Τουρκίας, όπου παραβρίσκεται για την σύνοδο των G20.

“Πάντα υποστηρίζαμε τις κοινές προσπάθειες ως αποτελεσματικό τρόπο καταπολέμησης της τρομοκρατικής απειλής”, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία, η οποία αντιμετωπίζει μια σχετικά ήπια ισλαμιστική εξέγερση στον βόρειο Καύκασο, δέχεται απειλές για αντίποινα από το Ισλαμικό Κράτος, λόγω των επιχειρήσεων που διεξάγει κατά των ισλαμιστών στη Συρία. Καθώς η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση εξαιτίας της Ουκρανίας, έχει ελαφρώς υποχωρήσει, η Ρωσία βλέπει μια ευκαιρία για αναθέρμανση των σχέσεων με τους δυτικούς, μέσω της ατζέντας της για τα θέματα ασφάλειας.

 

ViaDiplomacy Newsroom