Σε ένα ακόμα ναυτιλιακό κέντρο του Ελληνικού χώρου αναδεικνύεται η Κύπρος

Η Κύπρος αναδεικνύεται  σταθερά  σε ένα ακόμα ναυτιλιακό κέντρο του ευρύτερου Ελληνικού χώρου. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη  της οικονομίας της, με άξονες τις υπηρεσίες και τους κλάδους του εμπορίου και της ναυτιλίας, επιβεβαιώνει πλέον όλες τις προσδοκίες. Αδιαφισβήτητα το νησί αποτελεί πλέον σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Ιδιαίτερα το ναυτιλιακό κέντρο της Λεμεσού έχει προσελκύσει δεκάδες αλλοδαπές ναυτιλιακές εταιρείες και αναδεικνύεται, μαζί με τον Πειραιά, σε διεθνές κέντρο πλοιοδιαχείρισης.
Είναι αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας το 95% των αποφοίτων Ναυτιλιακών και Νομικής εργάζεται ήδη σε μόνιμη βάση σε εταιρείες στην Κύπρο.
Σε αυτό το κλίμα το Πανεπιστήμιο Frederick πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, προσφέροντας ένα νέο και καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (επιπέδου Master’s) στο Ναυτικό Δίκαιο και στη Ναυτιλιακή Διοίκηση.
Το «LLM / MA in Maritime Law and Shipping Business» είναι μοναδικό παγκοσμίως, επειδή συνδυάζει το Ναυτικό Δίκαιο και τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων σε ένα ενιαίο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, διάρκειας ενάμιση έτους.
Το Μεταπτυχιακό αυτό  Πρόγραμμα προσφέρεται (διατμηματικά) από τα Τμήματα Νομικής και Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου και απευθύνεται σε πτυχιούχους, σε στελέχη εταιρειών, σε νομικούς και επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν σημαντικό  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της γνώσης των νομικών και των πρακτικών ζητημάτων της Ναυτιλίας και του Διεθνούς Εμπορίου.
Το LLM/MA έρχεται να αναδείξει τη μακρά παράδοση του Πανεπιστημίου Frederick ως σημαντικού εκπαιδευτικού κέντρου στις σπουδές Ναυτιλιακών και Νομικής στην Κύπρο. Όπως όλα τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου, είναι πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο διεθνώς και υποστηρίζεται από εξαιρετικά καταρτισμένο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία σε διάφορους τομείς της Ναυτιλίας και του Διεθνούς Εμπορίου.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.