Σε εξέλιξη η περιοδεία του Τζάρεντ Κούσνερ σε πρωτεύουσες χωρών του Κόλπου

Αφού συνόδευσε την αντιπροσωπεία του Ισραήλ στις συνομιλίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ άρχισε χθες, Τρίτη, μία περιοδεία σε πρωτεύουσες άλλων χωρών του Κόλπου, επιδιώκοντας μεγαλύτερη υποστήριξη από τους Άραβες στις αμερικανικές πρωτοβουλίες.

Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησαν στην οργάνωση μιας κοινής επιτροπής για να συνεργαστούν σε οικονομικά θέματα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Αμπού Ντάμπι, ενώ ο Κούσνερ, που είναι γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συνόδευσε τη Δευτέρα την αντιπροσωπεία του Ισραήλ στην πρώτη εμπορική πτήση των Ισραηλινών με προορισμό τα ΗΑΕ.

Η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.

Το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε ανταλλαγή διπλωματικών αντιπροσωπειών με την Αίγυπτο και την Ιορδανία υπό το πλαίσιο ειρηνευτικών συμφωνιών, πριν από δεκαετίες.

Ωστόσο μέχρι σήμερα όλες οι υπόλοιπες αραβικές χώρες είχαν θέσει ως προϋπόθεση την παραχώρηση περισσότερων εδαφών στους Παλαιστίνιους.

Ο Κούσνερ αργότερα μετέβη αεροπορικώς στο Μπαχρέιν, μετά στη Σαουδική Αραβία και αναμένεται ότι θα επισκεφτεί επίσης, το Κατάρ.

ViaDiplomacy Newsroom