Σε θετικό έδαφος επανήλθε το αμερικανικό αργό – Η υγεία του Κιμ «ανέβασε» το δολάριο

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ ανέκαμψε σε θετικό έδαφος την Τρίτη, μετά από μια ιστορική πτώση κάτω από το μηδέν που συγκλόνισε τους επενδυτές και ώθησε προς τα κάτω τις τιμές των μετοχών και των ασιατικών νομισμάτων.

Τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν σε σχεδόν 39 δολάρια παρέμεναν ωστόσο σε μόλις 1,76 δολάρια το βαρέλι μετά τη συμπίεση των αποθεμάτων και την κατάρρευση της ζήτησης καυσίμων που συνέθλιψε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Μαΐου καταβυθίστηκε χθες Δευτέρα σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία και συγκεκριμένα στα -37,63 δολάρια.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων παράδοσης για τον Μάιο τερματίζεται σήμερα και αυτό ωθεί τους επενδυτές να τα «ξεφορτωθούν» πριν τη λήξη.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, υποστήριξε το δολάριο. Σε σχέση με τη Νορβηγική κορώνα το δολάριο αυξήθηκε 0,32% στα 10,4834 μετά το κέρδος 1,2% , το greenback αυξήθηκε 0,27% στα 24,1470 πέσος του Μεξικού  μετά από άλμα 1,3% της ίδιας ημέρας. Το αμερικανικό δολάριο σημείωσε επίσηςάνοδο έναντι του καναδικού δολαρίου  στα 1,4138.

 

ViaDiplomacy Newsroom