Σε τραγική κατάσταση οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτυπώνει το δημοσίευμα του Deutsche Presse-Agentur σύμφωνα με το οποίο οι διαθεσιμότητες του στρατιωτικού υλικού είναι στο χαμηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί.

Για του λόγου το αληθές το δημοσίευμα παρουσιάζει τις διαθεσιμότητες μιας σειράς οπλικών συστημάτων οι οποίες πραγματικά προκαλούν αρνητική έκπληξη για μια χώρα που επιθυμεί Να είναι ο ηγέτης της ΕΕ.

Έτσι όπως σημειώνει το δημοσίευμα από τα 109 Eurofighter της Luftwaffe  μόλις τα 42 είναι επιχειρησιακά, από τα 33 ΝΗ90ΤΤΗ  μόλις τα 8 πετάνε, από τα 31 επιθετικά ελικόπτερα Tiger μόνο 10 είναι επιχειρησιακά.

Η λίστα της ντροπής όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνεχίζεται με τις διαθεσιμότητες των τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς Boxer όπου από τα 180 μόνο 70 είναι διαθέσιμα ενώ από τα 22 ελικόπτερα Sea Lynx Mk88 τα…4 είναι επιχειρησιακά και από τα 21  Sea King Mk.41 μόλις τα τρία πετάνε.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας των Γερμανικών κυβερνήσεων των τελευταίων 10 ετών και το τίμημα όπως φαίνεται το πληρώνει το κύρος της Γερμανίας που αν και μπορεί να είναι οικονομικός γίγαντας αποδεικνύεται ότι δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για να υπερασπιστεί την θέση της και τα συμφέροντα της ΕΕ στον υπόλοιπο κόσμο.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.