Με σφραγίδα του ψευδοκράτους ένας από τους τούρκους αστυνομικούς στη Χίο

Στη Χίο βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής οι τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν τις επόμενες ώρες καθήκοντα παρατηρητή, σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία στις 18 Μαρτίου για το προσφυγικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, ένας από τους έξι τούρκους αστυνομικούς επιχείρησε να χρησιμοποιήσει διαβατήριο που φέρει σφραγίδα του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Αρχικά του επετράπη η είσοδος στο νησί για διανυκτέρευση, το πρωί της Δευτέρας όμως, μεταφέρθηκε στο Τελωνείο της Χίου και αναμένεται να αποφασιστεί αν θα εμπλακεί στην καταγραφή και επαναπροώθηση των μεταναστών στην Τουρκία ή αν θα σταλεί πίσω στη Σμύρνη.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για κίνηση εκ του πονηρού από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να περάσουν έμμεσα την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ, η οποία ερευνά το ρόλο του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος τυγχάνει μάλιστα να είναι και ο επικεφαλής της τουρκικής αποστολής.

Ως εκ τούτου και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, οι τούρκοι παρατηρητές παραμένουν στο ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει.

Via Diplomacy