Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην πολυεθνική άσκηση «Dynamic Manta 2019»

Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η ετήσια ανθυποβρυχιακή Συμμαχική Άσκηση «Dynamic Manta 2019», η οποία διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Κεντρικής Μεσογείου και Ιονίου Πελάγους, υπό τη Διοίκηση του Συμμαχικού Ναυτικού Στρατηγείου ALLIED MARITIME COMMAND (MARCOM), στο Νόρθγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η άσκηση έλαβε χώρα από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα «Έλλη», μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S-70B), το υποβρύχιο «Παπανικολής» και Επιτελείς.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού πολέμου, υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης σε Συμμαχικό επίπεδο.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από την Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ολλανδία, Τουρκία καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 – SNMG2.

https://youtu.be/FqcKBqGR34U

ViaDiplomacy Newsroom