Σύμβαση της INTRACOM Defense Electronics για τα αεροσκάφη AWACS του NATO

Στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας η IDE (INTRACOM Defense Electronics) υπέγραψε με την BOEING συμφωνία συμμετοχής στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης E-3A Sentry AWACS του NATO.

Το έργο της IDE αφορά εξειδικευμένα υποσυστήματα των αεροσκαφών E-3A Sentry AWACS, είναι ύψους 2,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2017.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης CNS/ATM (Communication, Navigation, Surveillance/ Air Traffic Management) αφορά στον εκσυγχρονισμό του θαλάμου διακυβέρνησης του αεροσκάφους (cockpit), παρέχοντας σύγχρονες δυνατότητες επικοινωνίας, πλοήγησης, παρακολούθησης καθώς και διαχείρισης της πτήσης και το μετατρέπει σε αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών.

Το πρόγραμμα διαχειρίζεται η υπηρεσία NAPMA του NATO (NATO Programme Management Agency) και η εταιρεία BOEING είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος, ο αρχικός σχεδιασμός του οποίου προβλέπει την εφαρμογή του και σε άλλα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης του ιδίου τύπου.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.